ΤΜΗΜΑ VII. ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 26 ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕ
Άρθρο 26.1 Έναρξη υποχρεώσεων εξισορρόπησης των Μονάδων ΑΠΕ με Υποχρέωση Συμμετοχής στην Αγορά με ΣΕΔΠ
  1. Οι Μονάδες ΑΠΕ με Υποχρέωση Συμμετοχής στην Αγορά για τις οποίες έχει συναφθεί Σύμβαση Ενίσχυσης Διαφορικής Προσαύξησης (ΣΕΔΠ) κατά τα οριζόμενα στον ν. 4414/2016 αποκτούν υποχρεώσεις εξισορρόπησης μετά το πέρας της μεταβατικής περιόδου. Η μεταβατική περίοδος λήγει με την έναρξη διενέργειας Συνεχούς Ενδοημερήσιας Συναλλαγής σε συζευγμένη λειτουργία, όπως αυτή ορίζεται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού Λειτουργίας της Αγοράς Επόμενης Ημέρας και Ενδοημερήσιας Αγοράς.

  2. Μέχρι το πέρας της μεταβατικής περιόδου:

    α) Εκτελείται η διαδικασία υπολογισμού του Αντιλογισμού της Απόκλισης των Εσόδων σύμφωνα με το Άρθρο 26.3 και το Άρθρο 26.4 του παρόντος Κανονισμού.

    β) Δεν εφαρμόζεται για τις Μονάδες ΑΠΕ με Υποχρέωση Συμμετοχής στην Αγορά με ΣΕΔΠ το Άρθρο 22.6 του παρόντος Κανονισμού.