Οι Τράπεζες χρηματοδοτούν την ανάπτυξη του ελληνικού Συστήματος Ηλεκτρικής Ενέργειας

Ψήφος εμπιστοσύνης στον ΑΔΜΗΕ και το επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 5 δισ. ευρώ που υλοποιεί.

Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα με αφορμή το κοινό ομολογιακό δάνειο εξαετούς διάρκειας που υπεγράφη από τον ΑΔΜΗΕ και τις τέσσερις πιστώτριες τράπεζες, Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς, Alpha Bank και Bank of China, στις 25 Σεπτεμβρίου 2020 και εκδόθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου 2020.

Οι Τράπεζες στηρίζουν την ανάπτυξη του ελληνικού Συστήματος Ηλεκτρικής Ενέργειας έμπρακτα, με την έκδοση κοινοπρακτικού δανείου ύψους 400 εκατ. ευρώ προς τον ΑΔΜΗΕ.

Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε, παρουσία του υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Κωστή Χατζηδάκη, οι επικεφαλείς των τεσσάρων Τραπεζών εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη χρηματοδότηση ενός από τα σημαντικότερα επενδυτικά προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη σήμερα στη χώρα ενώ υπογράμμισαν  την ανάγκη σύμπραξης των τραπεζικών ιδρυμάτων με στόχο τη χρηματοδότηση των μεγάλων έργων ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Ο Πρόεδρος & CEO του ΑΔΜΗΕ κ. Μάνος Μανουσάκης δήλωσε: «Το νέο κοινοπρακτικό δάνειο 400 εκατ. ευρώ που υπογράψαμε με την Εθνική Τράπεζα, την Τράπεζα Πειραιώς, την Alpha Bank και την Bank of China συνιστά ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης στον ΑΔΜΗΕ και το επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 5 δισ. ευρώ που υλοποιεί σε βάθος δεκαετίας. Ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Ηλεκτρικής Ενέργειας είναι σήμερα ο μεγαλύτερος ενεργειακός επενδυτής στη χώρα και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που οι ελληνικές και οι κινεζικές τράπεζες είναι αρωγοί του αναπτυξιακού μας έργου. Με τη χρηματοδότηση αυτή, ο ΑΔΜΗΕ εξασφαλίζει την αναγκαία ρευστότητα για την επίσπευση των έργων του και ταυτόχρονα βελτιώνει τη χρηματοοικονομική του θέση προς όφελος όλων των καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα».