Κοινωνία

Η ανάπτυξη και συντήρηση του δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας καλύπτει το σύνολο της επικράτειας και ευνοεί όλη την κοινωνία, μειώνοντας τους λογαριασμούς ρεύματος για όλους και συμβάλλοντας στη μεταφορά καθαρών μορφών ενέργειας, κλείνοντας οριστικά τις ρυπογόνες μονάδες παραγωγής ενέργειας.

Παρ ’όλα αυτά στον ΑΔΜΗΕ αναγνωρίζουμε πως κατά τη διάρκεια ανάπτυξης και συντήρησης του δικτύου ενδέχεται να προκαλέσουμε όχληση. Γι’ αυτό το λόγο αναλαμβάνουμε συγκεκριμένες δράσεις που στόχο έχουν την εξασφάλιση ενός βιώσιμου μέλλοντος για τις τοπικές κοινωνίες.

Συγκεκριμένα:

  • Πραγματοποιούμε συστηματικό διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε, ώστε να υπάρχει αμοιβαία κατανόηση και αποτελεσματική επικοινωνία του οφέλους που προκύπτει από τα έργα μας.
  • Επεξεργαζόμαστε εναλλακτικές λύσεις για την όδευση των γραμμών μεταφοράς σε κάθε έργο μας, στοχεύοντας στην επίτευξη συναινετικών λύσεων και τη δημιουργία της ελάχιστης δυνατής όχλησης κατά τη διάρκεια κατασκευής των έργων μας.
  • Ενημερώνουμε τους ιδιοκτήτες, όπου απαιτείται  να γίνει απαλλοτρίωση ιδιωτικών εκτάσεων, για τη διαδικασία είσπραξης των αποζημιώσεων τους.
  • Ενημερώνουμε άμεσα τους ιδιοκτήτες για τη διαδικασία είσπραξης των αποζημιώσεων τους σε περιπτώσεις απαλλοτρίωσης ιδιωτικών εκτάσεων.
  • Αναλαμβάνουμε συνεχείς δράσεις και πρωτοβουλίες για να στηρίξουμε τις τοπικές κοινωνίες μετά από ανοιχτό διάλογο μαζί τους
  • Τηρούμε αυστηρά και απαρέγκλιτα τα όρια που θέτει η ελληνική νομοθεσία που αφορά στα ηλεκτρομαγνητικά πεδία, τόσο για το ευρύ κοινό όσο και για τους εργαζομένους μας.

Πρωτοβουλίες προς όφελος της κοινωνίας

  • Στις αρχές του 2020 και εν μέσω του ξεσπάσματος της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα ο ΑΔΜΗΕ στήριξε το Δημόσιο Σύστημα Υγείας με δωρεές σε εξοπλισμό αξίας € 862.988.000. Οι δωρεές κατευθύνθηκαν στο ΕΚΑΒ, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Άγιος Γεώργιος», στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών «Παναγία η Βοήθεια» και στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος «Σωτηρία». Αφορούσαν σε μέσα ατομικής προστασίας (απλές μάσκες και μάσκες αυξημένης προστασίας), αναπνευστήρες, παρακλίνια μόνιτορ, θαλάμους αρνητικής πίεσης για τη μεταφορά ασθενών από δυσπρόσιτες περιοχές, και προκατασκευασμένους οικισμούς για τη διαλογή των ασθενών. Οι δράσεις στήριξης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας συνεχίζονται ακόμα.
  • Οικονομική ενίσχυση του Πανελλήνιου Συλλόγου Μεταμοσχευμένων Καρδιάς-Πνευμόνων «Η Σκυτάλη», για ασφαλιστικό πρόγραμμα των μελών τους στην Εθνική Ασφαλιστική, καθόσον τα μέλη τους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα ώστε να εξασφαλίσουν αυτό το σημαντικό συμβόλαιο για τη ζωή τους. Η οικονομική στήριξη από τον ΑΔΜΗΕ της πρωτοβουλίας αυτής του Συλλόγου αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον της Εταιρείας για την απόλυτη αναγκαιότητα αυτού του ασφαλιστικού συμβολαίου για τα μέλη του.
  • Οικονομική ενίσχυση σε τρείς απόφοιτους του Εργαστηρίου Γλυπτικής της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ). Ο ΑΔΜΗΕ σε συνεργασία με την ΑΣΚΤ διοργάνωσε διαγωνισμό γλυπτικής με θέμα τη μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας. Ο διαγωνισμός απευθύνθηκε σε απόφοιτους του Εργαστηρίου Γλυπτικής της ΑΣΚΤ. Συνολικά συμμετείχαν 30 νέοι καλλιτέχνες. Οι τρεις πρώτοι καλλιτέχνες που διακρίθηκαν εισέπραξαν χρηματικό έπαθλο.