Δράσεις

Έρευνα

  • Δύο από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή ο ΑΔΜΗΕ είναι η μετάβαση στο European Target Model και η δυναμική εισχώρηση των ΑΠΕ στο σύστημα (βάσει δεσμεύσεων για το 2030 και 2050). Τα δύο αυτά σενάρια εγκυμονούν κινδύνους για το σύστημα και συγκεκριμένα για την ασφάλεια, την αξιοπιστία και το πόσο προσιτό (οικονομικά) θα είναι το ηλεκτρικό ρεύμα σε όλους. Η εταιρία αυτή τη στιγμή συμμετέχει σε 8 ενεργά Ευρωπαϊκά έργα εκ των οποίων τα 5 είναι άμεσα συνδεδεμένα με την παροχή ευελιξίας και τη σταθερότητα συστήματος στην εποχή των ΑΠΕ. Τα υπόλοιπα 3 έχουν να κάνουν με την ασφάλεια συστήματος και την διασφάλιση των δεδομένων.
  • Ο ΑΔΜΗΕ στηρίζει έμπρακτα την έρευνα που διεξάγεται στα ελληνικά πανεπιστημιακά ιδρύματα και σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης χορηγεί υποτροφίες σε νέους ερευνητές της Σχολής Θετικών επιστημών με ακαδημαϊκά κριτήρια και σπουδές σχετιζόμενες με την ενέργεια και το περιβάλλον. Η έναρξη του προγράμματος υποτροφιών ξεκίνησε την ακαδημαϊκή χρονιά 2019 – 2020.
    Πληροφορίες για την προκήρυξη των υποτροφιών ΑΔΜΗΕ: https://www.uoc.gr/announce/jobs/6386.html
  • Οικονομική Ενίσχυση, στο Τμήμα Μηχανικής της Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Εθνικού Μετσόβιο Πολυτεχνείο, για τη διοργάνωση του 26ου Θερινού Σχολείου με θέμα «Δυναμικά Συστήματα και Πολυπλοκότητα» που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2019, στην Αθήνα.
  • Οικονομική ενίσχυση στο Τμήμα Μαθηματικών της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών για τη διοργάνωση του 12ου Διεθνούς Συνεδρίου με θέμα «CHAOS 2019” που πραγματοποιήθηκε στα Χανιά τον Ιούνιο του 2019.