Το TwinEU στο Πρώτο Review meeting

Η πρώτη ανασκόπηση του έργου TwinEU, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, αποτέλεσε καθοριστική στιγμή για την παρουσίαση της προόδου που έχει σημειωθεί κατά τους πρώτους 18 μήνες του έργου. Στη συνάντηση αυτή παρουσιάστηκαν σημαντικά επιτεύγματα, όπως η δημιουργία αρχιτεκτονικής αναφοράς για μια ομάδα ψηφιακών διδύμων, η λειτουργία του TwinEU Data Space Connector και η δημιουργία μίας από τις πιο δυναμικές κοινότητες μεταξύ των έργων Horizon Europe

TwinEU_1

Η συνάντηση εμπλουτίστηκε από τα ερωτήματα των αξιολογητών, διασφαλίζοντας ότι τα οκτώ πιλοτικά ευθυγραμμίζονται σαφώς με τους στόχους του έργου για την Ψηφιοποίηση του Ενεργειακού Συστήματος. Οι πιλότοι αυτοί, που εκτείνονται σε όλη την Ευρώπη, αναπτύσσουν πραγματικές εφαρμογές ψηφιακών διδύμων με στόχο την βελτιστοποίηση της ευελιξίας, της ανθεκτικότητας και της αποδοτικότητας του ενεργειακού συστήματος.

Αναδεικνύοντας το ευρύτερο όραμα, η DG CNECT εξήγησε πώς οι δράσεις της ΕΕ συγκλίνουν προς την ανάπτυξη ενός Digital Backbone που θα συντονίζει τις ροές ενεργειακών δεδομένων, αξιοποιώντας τα ψηφιακά δίδυμα και τους χώρους ενεργειακών δεδομένων, ώστε να επιτρέπεται μια πιο αποδοτική διαχείριση προσφοράς και ζήτησης και να αυξάνεται η ασφάλεια του εφοδιασμού.

Twin_EU 2

Με αυτή τη γερή βάση, το έργο TwinEU είναι έτοιμο να προχωρήσει στην επόμενη περίοδο αναφοράς, προωθώντας τον στόχο της δημιουργίας ενός ανθεκτικού και διαλειτουργικού οικοσυστήματος ψηφιακών διδύμων για τη μετάβαση της Ευρώπης σε βιώσιμες ενεργειακές λύσεις.