19.03.2020

Θωρακισμένη η ηλεκτροδότηση απέναντι στον κορωνοϊό

Θωρακισμένη ηλεκτροδότηση

Ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας διαβεβαιώνει όλους τους πολίτες ότι η ηλεκτροδότηση της χώρας είναι θωρακισμένη απέναντι στον κορωνοϊό.

Ο ΑΔΜΗΕ έχει λάβει, από την πρώτη στιγμή, όλα τα αναγκαία μέτρα για να προστατέψει το προσωπικό και τις κρίσιμες υποδομές του. Στα Κέντρα Ελέγχου Ενέργειας έχουν δημιουργηθεί εργαστηριακές συνθήκες καθαριότητας, ώστε να ελαχιστοποιηθεί το ενδεχόμενο μόλυνσης του προσωπικού. Επιπλέον, έχουν καταρτιστεί εξειδικευμένα σχέδια έκτακτης ανάγκης για διαφορετικά σενάρια εξάπλωσης της πανδημίας, ώστε το Σύστημα Μεταφοράς Ενέργειας να λειτουργεί με σταθερότητα και ασφάλεια, πάντοτε.

Σε επίπεδο επάρκειας ηλεκτρικής ενέργειας, η χώρα δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα. Ιδίως αυτή την περίοδο του έτους, λόγω των ενδιάμεσων θερμοκρασιών που επικρατούν, η ζήτηση είναι μειωμένη και τα φορτία του Συστήματος κυμαίνονται σε χαμηλά επίπεδα.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, κ. Μάνος Μανουσάκης, δηλώνει σχετικά: «Ο ΑΔΜΗΕ εγγυάται την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας. Όπως και να εξελιχθεί η πανδημία του κορωνοϊού, οι δημόσιες υπηρεσίες, οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά θα έχουν ρεύμα. Θα μείνουμε στο σπίτι όσο χρειαστεί προκειμένου να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους συνανθρώπους μας».