Επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα στον ΑΔΜΗΕ

Για το ρόλο του Διαχειριστή ενημερώθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Σήμερα Τρίτη 22/10/2013, επισκέφθηκε τον ΑΔΜΗΕ  ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τους Βουλευτές Αποστόλη Αλεξόπουλο, Θανάση Πετράκο και Ευγενία Ουζουνίδου, προκειμένου να ενημερωθεί για τις δραστηριότητες του ΑΔΜΗΕ. Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ κ. Ιωάννης Γιαρέντης, παρουσία του συνόλου του Διοικητικού Συμβουλίου, ενημέρωσε πλήρως τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και την Αντιπροσωπεία  βουλευτών του.

Η ενημέρωση επικεντρώθηκε στα κάτωθι θέματα:  Στην  ιστορική διαδρομή και τον ρόλο του ΑΔΜΗΕ, από την ίδρυσή  του έως και την σημερινή του μορφή.  Στην πρωταρχικής σημασίας συνεισφορά του ΑΔΜΗΕ, στην αγορά της Ηλεκτρικής Ενέργειας μέσω της οποίας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν όλα τα τεχνικά δεδομένα, καθορίζεται η αξιοπιστία του συστήματος και η επάρκεια του εφοδιασμού της χώρας με Ηλεκτρική Ενέργεια. 

Στην εξέλιξη της πορείας του διαγωνισμού, που αφορά το έργο της διασύνδεσης των Κυκλάδων και στην χρηματοδότησή  του.  Εκτεταμένη συζήτηση έγινε για την αναπτυξιακή προοπτική του Δεκαετούς Προγράμματος Ανάπτυξης (ΔΠΑ) και στα έργα που εμπεριέχονται σε αυτό, συμπεριλαμβανομένου του έργου της διασύνδεσης της Κρήτης με την Ηπειρωτική Ελλάδα. Βέβαια, έγινε σαφές ότι το μέγα θέμα για ένα τέτοιο δεκαετές είναι η εξεύρεση των κονδυλίων, αφού το συνολικό προϋπολογιστικό κόστος του ΔΠΑ ανέχεται σε 2,5 δισ. ευρώ.

Αναφορικά με τον προγραμματισμό αναδιάρθρωσης της ΔΕΗ (μητρική εταιρεία και κάτοχος του 100% των μετοχών) σε εφαρμογή της ΠΥΣ( Πράξη 15/ 24.07.2013), έγινε συζήτηση για τον ιδιοκτησιακό διαχωρισμό, ο οποίος έχει ήδη συντελεσθεί σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες.  Η όλη προαναφερθείσα διαδικασία θα διεξαχθεί από την ΔΕΗ (όπως επιβάλλεται από τους κανόνες του Εθνικού και Ευρωπαϊκού δικαίου και ειδικότερα τις απαιτήσεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας). Κλείνοντας, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΔΜΗΕ  Α.Ε. κος Ιωάννης Γιαρέντης, άφησε ανοικτή πρόσκληση για πιο λεπτομερή ενημέρωση στα θέματα λειτουργίας της αγοράς της Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Κοινοποιήστε