Αποκατάσταση βλάβης σε νησιά των Κυκλάδων

Υπεράνθρωπες προσπάθειες από τα συνεργεία του ΑΔΜΗΕ παρά τη σφοδρή κακοκαιρία

Στις 6/1/2015 σε συνέχεια ακραίων καιρικών συνθηκών που επικράτησαν στην ευρύτερη περιοχή της Νότιας Εύβοιας και των Κυκλάδων και ιδιαίτερα στα νησιά Άνδρο και Τήνο με χιονόπτωση μεγάλης έντασης, δημιουργήθηκαν σοβαρές βλάβες στις Γραμμές Μεταφοράς 150 kV Αλιβέρι–Αργυρός-Κάρυστος και Κάρυστος-Λειβάδι–Άνδρος.

Κατόπιν αυτού οι παραπάνω Γραμμές Μεταφοράς ετέθησαν εκτός λειτουργίας. Η σταδιακή αποκατάσταση της βλάβης, με αναπόφευκτη τη διακοπή της τροφοδότησης των καταναλωτών, ολοκληρώθηκε για τον Υ/Σ Αργυρού μέσα σε  διάστημα δύο ωρών χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των αρμόδιων συνεργείων. Οι καταναλωτές του Υ/Σ Καρύστου τροφοδοτήθηκαν από τον Υ/Σ Αργυρού μέσω διασυνδέσεων του ΔΕΔΔΗΕ αυθημερόν εντός σύντομου χρονικού διαστήματος.

Λόγω παραμόρφωσης σε πυλώνα της Γραμμής Μεταφοράς Καρύστου–Λειβαδίου-Άνδρου, οι καταναλωτές της Άνδρου τροφοδοτήθηκαν από τον Αυτόνομο Σταθμό Παραγωγής που λειτουργεί στο νησί άμεσα την ίδια ημέρα. Στις 12/1/2015 το απόγευμα έλαβε χώρα η οριστική αποκατάσταση της παραπάνω Γ.Μ. και η τροφοδότηση του Υ/Σ Άνδρου από το Διασυνδεδεμένο Σύστημα.

Όσον αφορά τους καταναλωτές της Τήνου, τμήμα της Γραμμής Μεταφοράς Άνδρος–Τήνος η οποία λειτουργεί με τάση 20KV, ετέθη εκτός λειτουργίας λόγω πτώσεως πυλώνα, γεγονός που διαπιστώθηκε από επιθεώρηση με χρήση ελικοπτέρου στις 7/1/2015. Το δύσβατο της περιοχής, η αδυναμία διαφορετικού κατασκευαστικού σχεδιασμού και η πτώση του πυλώνα ακριβώς στο σημείο διασταύρωσης του με τις γραμμές 20 kV του ΔΕΔΔΗΕ κατέστησε αδύνατη την ηλεκτροδότηση του νησιού πριν την αποκατάσταση των ζημιών από πλευράς ΔΕΔΔΗΕ.

Τα αρμόδια συνεργεία του ΑΔΜΗΕ καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποκατάσταση της συγκεκριμένης βλάβης το συντομότερο δυνατόν και την προστασία των καταναλωτών από περαιτέρω ταλαιπωρία.

Κοινοποιήστε