Δράσεις Βιώσιμης Ανάπτυξης

Κοινωνία - περιβάλλον

 • Στις αρχές του 2020 και εν μέσω του ξεσπάσματος της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα ο ΑΔΜΗΕ στήριξε το Δημόσιο Σύστημα Υγείας με δωρεές σε εξοπλισμό αξίας € 862.988.000. Οι δωρεές κατευθύνθηκαν στο ΕΚΑΒ, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Άγιος Γεώργιος», στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών «Παναγία η Βοήθεια» και στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος «Σωτηρία». Αφορούσαν σε μέσα ατομικής προστασίας (απλές μάσκες και μάσκες αυξημένης προστασίας), αναπνευστήρες, παρακλίνια μόνιτορ, θαλάμους αρνητικής πίεσης για τη μεταφορά ασθενών από δυσπρόσιτες περιοχές, και προκατασκευασμένους οικισμούς για τη διαλογή των ασθενών. Οι δράσεις στήριξης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας συνεχίζονται ακόμα.
 • Οικονομική ενίσχυση του Πανελλήνιου Συλλόγου Μεταμοσχευμένων Καρδιάς-Πνευμόνων «Η Σκυτάλη», για ασφαλιστικό πρόγραμμα των μελών τους στην Εθνική Ασφαλιστική, καθόσον τα μέλη τους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα ώστε να εξασφαλίσουν αυτό το σημαντικό συμβόλαιο για τη ζωή τους. Η οικονομική στήριξη από τον ΑΔΜΗΕ της πρωτοβουλίας αυτής του Συλλόγου αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον της Εταιρείας για την απόλυτη αναγκαιότητα αυτού του ασφαλιστικού συμβολαίου για τα μέλη του.
 • Οικονομική ενίσχυση σε τρείς απόφοιτους του Εργαστηρίου Γλυπτικής της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ). Ο ΑΔΜΗΕ σε συνεργασία με την ΑΣΚΤ διοργάνωσε διαγωνισμό γλυπτικής με θέμα τη μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας. Ο διαγωνισμός απευθύνθηκε σε απόφοιτους του Εργαστηρίου Γλυπτικής της ΑΣΚΤ. Συνολικά συμμετείχαν 30 νέοι καλλιτέχνες. Οι τρεις πρώτοι καλλιτέχνες που διακρίθηκαν εισέπραξαν χρηματικό έπαθλο.

Εργαζόμενοι

 • Λήψη σειράς μέτρων για την προστασία και την ασφάλεια των εργαζόμενων από τον Φεβρουάριο του 2020 έως και σήμερα ενόψει της πανδημίας του κορωνοϊού. Ο ΑΔΜΗΕ έδωσε μεγάλη προτεραιότητα στη διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων είτε πρόκειται για εργασία στο γραφείο, στο εργοτάξιο ή το πεδίο.
 • Αύξηση κατά 65% του μέσου όρου ωρών εκπαίδευσης των εργαζομένων το 2019.
 • Πρόγραμμα παροχής δωροεπιταγών στα παιδιά των εργαζομένων και συνταξιούχων του ΑΔΜΗΕ ενόψει  των εορτών των Χριστουγέννων 2019.

Έρευνα

 • Δύο από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή ο ΑΔΜΗΕ είναι η μετάβαση στο European Target Model και η δυναμική εισχώρηση των ΑΠΕ στο σύστημα (βάσει δεσμεύσεων για το 2030 και 2050). Τα δύο αυτά σενάρια εγκυμονούν κινδύνους για το σύστημα και συγκεκριμένα για την ασφάλεια, την αξιοπιστία και το πόσο προσιτό (οικονομικά) θα είναι το ηλεκτρικό ρεύμα σε όλους. Η εταιρία αυτή τη στιγμή συμμετέχει σε 8 ενεργά Ευρωπαϊκά έργα εκ των οποίων τα 5 είναι άμεσα συνδεδεμένα με την παροχή ευελιξίας και τη σταθερότητα συστήματος στην εποχή των ΑΠΕ. Τα υπόλοιπα 3 έχουν να κάνουν με την ασφάλεια συστήματος και την διασφάλιση των δεδομένων.
 • Ο ΑΔΜΗΕ στηρίζει έμπρακτα την έρευνα που διεξάγεται στα ελληνικά πανεπιστημιακά ιδρύματα και σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης χορηγεί υποτροφίες σε νέους ερευνητές της Σχολής Θετικών επιστημών με ακαδημαϊκά κριτήρια και σπουδές σχετιζόμενες με την ενέργεια και το περιβάλλον. Η έναρξη του προγράμματος υποτροφιών ξεκίνησε την ακαδημαϊκή χρονιά 2019 – 2020.
  Πληροφορίες για την προκήρυξη των υποτροφιών ΑΔΜΗΕ: https://www.uoc.gr/announce/jobs/6386.html
 • Οικονομική Ενίσχυση, στο Τμήμα Μηχανικής της Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Εθνικού Μετσόβιο Πολυτεχνείο, για τη διοργάνωση του 26ου Θερινού Σχολείου με θέμα «Δυναμικά Συστήματα και Πολυπλοκότητα» που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2019, στην Αθήνα.
 • Οικονομική ενίσχυση στο Τμήμα Μαθηματικών της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών για τη διοργάνωση του 12ου Διεθνούς Συνεδρίου με θέμα «CHAOS 2019” που πραγματοποιήθηκε στα Χανιά τον Ιούνιο του 2019.