Υπογραφή σύμβασης με Prysmian για την αναβάθμιση των διασυνδέσεων Εύβοιας-Άνδρου και Άνδρου-Τήνου

Προτεραιότητα για τον Διαχειριστή η έγκαιρη ολοκλήρωση των έργων

Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται η αναβάθμιση (με μεγάλη αύξηση της μεταφορικής τους ικανότητας) των υφιστάμενων καλωδιακών διασυνδέσεων μεταξύ Εύβοιας (Λιβάδι) και Άνδρου και Άνδρου-Τήνου, μετά την  υπογραφή της σχετικής σύμβασης μεταξύ του ΑΔΜΗΕ και της Prysmian που επελέγη ως ανάδοχος. Το έργο, προϋπολογισμού 21,2 εκατ. ευρώ, εντάσσεται στον κύκλο έργων της Β’ Φάσης της Διασύνδεσης των Κυκλάδων που αναμένεται να περατωθούν στο τέλος του 2019.

Κατά την τελετή υπογραφής, τα αρμόδια στελέχη της Prysmian δεσμεύθηκαν να ολοκληρώσουν το έργο εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος, επιβεβαιώνοντας παράλληλα το ενδιαφέρον τους να συμμετάσχουν σε όλα τα μεγάλα έργα νησιωτικών διασυνδέσεων του ΑΔΜΗΕ που βρίσκονται σε εξέλιξη, με σημαντικότερο όλων τη διασύνδεση Κρήτη-Αττική που μόλις ανατέθηκε στην θυγατρική του ΑΔΜΗΕ εταιρεία ειδικού σκοπού Ariadne Interconnection. 

Από πλευράς της Διοίκησης του ΑΔΜΗΕ υπογραμμίστηκε η καλή εμπειρία από την προηγούμενη συνεργασία με την Prysmian κατά την Α’ Φάση της Διασύνδεσης των Κυκλάδων (όπου ο ιταλικός όμιλος ανέλαβε την κατασκευή του υποθαλάσσιου καλωδίου που συνδέει το Λαύριο με τη Σύρο) και επισημάνθηκε ότι η έγκαιρη ολοκλήρωση του έργου αποτελεί προτεραιότητα για τον Διαχειριστή, στο πλαίσιο της επιτάχυνσης όλων των projects που περιλαμβάνονται στο επενδυτικό του πρόγραμμα.